Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на беларуски машиностроителни компании -

...
Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на беларуски машиностроителни компании -
Коментари Харесай

САЩ удариха Боинга на Лукашенко

Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на беларуски машиностроителни компании - Беларуски авто цех (БелАЗ) и Мински авто цех (МАЗ).

В известие на уеб страницата на Министерството на финансите се споделя, че тези сдружения са включени в листата за наказания.

Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC) също по този начин включи в листата девет физически лица от Беларус, както и определи един аероплан Boeing-737 на президента Александър Лукашенко като блокирана благосъстоятелност.

В отчета се отбелязва, че по-рано наказания против BelAZ и MAZ са били наложени от Европейския съюз и Канада. Също по този начин, санкции са били наложени на основния изпълнителен шеф на БелАЗ Сергей Никифорович и на шефа на МАЗ Валерий Иванкович.

Наложените наказания значат, че цялото имущество на изброените компании и физически лица, намиращо се на територията на Съединени американски щати, е блокирано. Също по този начин се блокират всички юридически лица, които директно или непряко принадлежат на едно или повече от блокираните лица с 50% или повече, поотделно или в цялост.

Пояснява се, че наказания от страна на Съединени американски щати могат да бъдат наложени на финансови институции и други лица, които извършват транзакции с сдружения от листата със наказания.

ОАО БелАЗ (управляващото сдружение на Холдинг БелАЗ) е един от най-големите производители на самосвали и транспортно съоръжение за минната и строителната индустрия в света. Заема към 30 % от международния пазар на тежкотоварни самосвали. Произвежда най-големия миньорски самосвал в света с товароподемност 450 тона.

МАЗ (управляващото сдружение на холдинга - Белавтомаз) създава товарни и пътнически коли, рейсове и микробуси, машини със особено предопределение.

Той е един от най-големите производители на моторни транспортни средства в Оперативно-наблюдателно дело.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР